Mirada violeta

Dret a la vida de les dones

Feminicidi
La violència masclista és la primera causa de pèrdua d’anys de vida entre dones de 15 a 44 anys, més que les guerres, els accidents de trànsit o els distints tipus de càncer. La mort és la culminació d’una colla de discriminacions que comença aviat.

Al món
Llegir amb atenció:

  1. A Àsia hi ha una xifra desproporcionada de naixements de mascles que comporta una presència exagerada de nens menors de cinc anys, sobretot la Xina i a l’Índia. Aquesta desproporció suggereix l’existència de infanticidis de nou nades feticidis i infanticidis selectius per gènere en els dos països més poblats del món.
  2. Es calcula que més de mig milió de dones —una dona per minut, aproximadament— moren a l’any com a resultat de les complicacions durant l’embaràs o el part. Més del 90% de les morts es produeixen a Àfrica i a Àsia.
  3. Pel que fa a la salut  les dones i nenes són més vulnerables, en ser elles les encarregades de la cura de persones malaltes, al mateix temps que la cura que reben és, en molts casos, pitjor que la que reben els homes.

. Comenta un dels tres apartats.

A casa nostra

Resultat d'imatges de Feminicidi

  • Comenta les dades d’aquest gràfic.
  • Informa’t de quants feminicidis hi ha hagut aquest any.

L’ús del cos de les dones

Una manifestació habitual de la denigració de les dones és l’ús i abús del seu cos per a la publicitat. Analitza aquestes dues imatges:

Imatge 1

Activitat

Justifica amb bons arguments que aquestes dues imatges són vexants per les dones i que les cosifiquen.