Mirada violeta

Judicis violetes

Els drets reconeguts a la constitució no sempre resolen qüestions quotidianes i cal apel·lar a la interpretació dels jutges per aclarir culpabilitats o innocències.

Vegeu aquest article:

El Moviment feminista proposa un model de justícia diferent a l'actual que "no arriba a l'arrel de la violència masclista".
En un comunicat amb motiu de la celebració del 25-N, el moviment denuncia que "els jutjats no són espais de justícia" i lamenta el "caràcter patriarcal" del sistema que "naturalitza els impulsos i la violència sexual dels homes, convertint les dones en responsables de les agressions sexistes sofertes i revictimizant-les".
El moviment feminista considera que l'actual sistema de justícia "no arriba a l'arrel de la violència masclista" i adverteix que "els últims assassinats masclistes han demostrat que les denúncies judicials no proporcionen mitjans suficients per assegurar la protecció de les dones".
"En lloc de donar solucions eficaces, el sistema judicial punitiu ofereix l'enduriment de les penes. Davant d'això, diem clarament que estem en contra de la presó permanent revisable. El càstig i la presó són eines totalment patriarcals. En endurir-se s'enforteix també el sistema opressor ", han argumentat.
D'aquesta manera, denuncien que l'actual sistema "reprodueix models de relació patriarcals, creant homes agressors i castigant–los després com a malalts mentals o bèsties".
 Per això, les activistes han apostat per "impulsar una marea feminista que faci front a les injustícies del patriarcat" i, per això, veuen necessari "aprofundir en el tipus de justícia que volem, tenir en compte tant a agredides com a agressors".
"El model de justícia que volem posarà el focus en la reparació i protecció de les agredides, a més de buscar la responsabilitat i resocialització de qui va cometre el mal; i, per descomptat, buscarà garanties que no es torni a repetir", ha indicat, per afegir que "és imprescindible aplicar des de ja recursos institucionals que facin front a la violència masclista i que protegeixin les dones".

Font: eldiario.es

Reflexió:

  • S’entenen els arguments del Moviment Feminista?
  • Perquè no estan d’acord amb el model judicial actual?
  • Quines raons donen per canviar-lo?
  • Com volen que sigui?
  • Tu, que n’opines?