Literatura

El malvat llop dolent en el xat dels cabrits

Hi havia una vegada una mare cabra que tenia set petites cabretes. Les va criar sola i estava completament aclaparada per la situació. Les cabretes feien tot el que els passava pel cap i es burlaven de la seva mare i dels seus bons consells. Ella havia intentat dir-los:
-Quan conegueu algú conversant a Internet, sempre penseu que no sabeu qui és realment aquesta persona. El desagradable llop dolent pot estar entre els usuaris d’Internet fent servir un perfil fictici, pot seduir-vos i després menjar-se-us!.
-És massa estúpid!  Van dir les cabretes “, -es notaria immediatament!.
I van marxar de casa portant els seus telèfons intel·ligents.
-I, especialment, vigileu les imatges que hi pugeu! El llop malvat es fixa en aquestes coses!, – va dir la mare cabra que les anava advertint des de la porta, però les cabretes ja eren fora.
Mentrestant, el llop lleig a la seva cova va traçar un perfil fictici per enganyar les cabres petites. Volia fingir ser una cabridet bonic i jove que feia bona olor i que seria irresistible per als ulls de cabridetes. L’endemà s’identifica i no triga a trobar-se amb una de les set petites cabres.
– Hola cabra, – escriu el llop, -sóc un cabridet molt jove. Vols enviar-me una foto nua?.
-Ah! Realment no sé si … “, -va dir dubtant.
-Tan lletja ets que no et vols mostrar? -va dir el llop astut, per provocar-la, – o només ets covarda?
La cabra, que era molt maca i no volia ser covarda, envia la foto nua. En veure-la, el llop comença a bavar amb la seva gran boca.
-Ara és el teu torn!, -i diu la cabra.
Però el llop té un altre pla: ”
-És una llàstima, la meva càmera no funciona, -diu mentint-. Seria millor que ens trobéssim al bosc, així que demostraré que sóc el que dic.
La cabra era molt impacient; immediatament va anar al lloc de trobada del bosc i no la vam tornar a veure mai més. La mare cabra plora llàgrimes amargues quan veu que les seves sis i no set cabretes.

Reflexió

  • Què t’ha semblat l’adaptació del conte de les cabretes i el llop?
  • Quina relació té l’adaptació amb el conte original?
  • Què ens diu sobre els advertiments?
  • La ignorància i la vanitat són bons consellers?

Font: Il etait une fois…..Internet  (Hi havia una vegada … Internet).

Cinc contes infantils sobre cinc temes d’actualitat