Nada Al-Ahdal, una noia iemení en lluita contra el matrimoni infantil

L’activista iemení Nada Al-Ahdal va decidir  lluitar contra el seu destí quan als 11 anys va fugir de casa per evitar el matrimoni que li preparava la seva família. Va esdevenir famosa gràcies a un vídeo publicat  el 2013 en què es rebel·lava contra el matrimoni infantil forçós.

Actualment viu exiliada a Gran Bretanya, té 21 anys, estudia Dret Internacional i es dedica a combatre la discriminació que pateixen les dones del seu país i a evitar que altres nenes siguin obligades a casar-se a una edat primerenca, una xacra que afecta 12 milions de nenes arreu del món, una mitjana d’un matrimoni  forçós  cada dotze  segons.

El seu activisme és possible gràcies a la fundació que ha registrat  a Londres, Fundació Nada, i a molts suports com ara el de La Roca Village, que l’han fet la cara visible del seu programa benèfic global, anomenat Do Good (‘Haz el bien’), nascut el 2019 i que pretén millorar la vida de les persones i impulsar el progrés  de la dona.

Posteriorment al seu famós vídeo, a finals de 2015, l’editorial Michel Lafon va publicar el llibre La rosée du matin, escrit per ella i la directora iemenita Khadija al-Salami. La primera versió es va publicar en francès, amb el nom La rosée du matin i després va sortir una altra versió en polonès titulada Jedenastoletnia zona.  També va participar a la pel·lícula I Am Nojoom, Age 10 and Divorced. El canal de televisió en àrab MBC 1 va produir una detallada recerca de la seva història.

El 2021 en reconeixement al seu activisme, va guanyar el Premi Dona Àrab de la Fundació Àrab a Londres. El 2022 va guanyar el Premi Dona Àrab per les seves activitats com a activista social.

Deixa un comentari