Beryl Markham, pionera de l’aviació

Beryl Markham (Anglaterra, 1902 – Kenya, 1986) va ser una aviadora professional (una de les primeres pilots bush flying – vol en zones remotes o vol salvatge), criadora i entrenadora de cavalls. Va ser la primera dona que va creuar sola l’oceà Atlàntic d’est a oest i és recordada també pel seu llibre de memòries West with the Night, en espanyol Al oeste con la noche (1942).

Cristina Morató, al capítol dedicat a ella a Las reinas de África (Debolsillo) escriu: “Es deia d’ella que podia usar la llança com un guerrer masai, muntar com un genet irlandès, volar com Charles Lindbergh, seduir com una hurí i escriure millor  que Hemingway” ( això últim pel que va afirmar el mateix escriptor).

Era intrèpida i salvatge, de gran atractiu físic i magnetisme,  i va enamorar molts homes, entre els quals  Denys Finch-Hatton, l’amant de la seva protectora, Karen Blixen, l’escriptora de Out of Africa molt conegut per la pel·lícula  Memorias de África.

A les seves memòries podem llegir: “No hi ha horizont prou allunyat com per a no poder-lo abastar o deixar-lo enrere”. Beryl Markham, un esperit lliure i indòmit.

Hi ha una pel·lícula sobre aquesta intrèpida: Beryl Markham: A Shadow on the Sun de 1988 que focalitza més la seva vida personal i amorosa que les seves proeses com a aviadora.

 

Deixa un comentari