Amelia Earhart, ser dona no va ser un impediment per volar

AMELIA EARHAT, nascuda als EEUU el  1897 i que va morir en algun lloc del Pacífic el 1937, va demostrar que ser dona no era un  impediment  per volar. Fou pionera a realitzar un vol en solitari per l’Atlàntic. El 1920 va rebre classes de la pilot Anita “Neta” Snook, i ben aviat es va comprar-un petit biplà esportiu. L’any 1929 Amelia va participar, junt amb 19 altres dones pilot, en el primer Derby Aeri Femení, que va ser anomenat per la premsa sarcàsticament Powder Puff Derby (derbi de les borles de maquillatge), la primera competició per a dones travessant els Estats Units on els requisits per a participar eren tenir el títol de pilot i portar almenys 100 hores de vol en solitari. Arran d’aquesta competició es va  formar una associació de pilots femenines, la  Ninety Nines. Després d’assolir molta anomenada per la seva proesa d’esdevenir la primera dona a travessar l’Atlàntic, Amelia va encarar el seu següent projecte, la travessia del Pacífic per tal de ser la primera, home o dona, a cobrir els 3.800 km d’oceà que separen Honolulu, Illes Hawaii i Oakland, Califòrnia. Aquesta primera travessia fou un èxit, però malauradament, provant un nou avió en una nova experiència, el juliol de 1937 l’avió va desaparèixer en algun punt del mar.


 

Amelia (2009) és la pel·lícula sobre aquesta dona que destaca a la història de l’aviació; s’aproxima a la seva vida personal i els rècords assolits així com la seva desaparició a l’oceà Pacífic.

 

Museum Amelia Earhart

Deixa un comentari