Iniciatives que encoratgen les nenes cap al camp científic i tecnològic

Fotograma d’un dels vídeos guanyadors

La Conselleria d’educació del Govern Balear va implementar el concurs Jo també vull ser científica amb la finalitat  de visibilitzar el paper que han tingut  les dones en la ciència al llarg  de la història per tal que les nenes i joves tinguin referents femenins que les animin a triar carreres de l’àmbit científic.

Aquest concurs de vídeos escolars demanava els i les participants que  elaboressin un anunci dirigit a conscienciar el públic de l’existència d’una bretxa  de gènere  en els camps científics i tecnològics.

La convocatòria ha gaudit de gran èxit, s’hi han presentat més de 300 vídeos en els quals han participat 880 alumnes de 55 centres de Balears. Les guanyadores de la categoria d’Infantil i Primària han estat tres alumnes de 6è de primària del CEIP Sa Bodega d’Eivissa que representen en el vídeo Marie Curie,  Diane Fossey i Margaret Hamilton. De la categoria de Secundària i  Batxillerat, el vídeo guanyador ha estat el presentat per dues alumnes 1r de Batxillerat de l’IES Antoni Maura de Palma que fa conèixer algunes científiques de diferents especialitats i èpoques. Els premis han consistit en una tablet, una calculadora científica i un lot de llibres. A més, les seves  classes participaran  en un taller Steam i una visita de les  científiques que han format  part del jurat.

La iniciativa sorgeix per a commemorar el Dia  Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i a mé de la conselleria d’Educació, Universitat i Investigació, a través de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat  Educativa i el CEP Ibsteam hi han col·laborat Convivèxit, IBDona, Emaya, la Plataforma 11F Baleares i la Casio Divisió Educativa, així com les doctores  de la UIB Alicia Sintes (Física) i Mar Leza (Biologia).

Vídeo guanyador de la categoria Secundària i Batxillerat

Vídeo guanyador de la categoria Infantil i Primària

Deixa un comentari