Femen irromp en les eleccions catalanes

El grup feminista FEMEN s’ha presentat al col·legi electoral del carrer Sant Joan de la Salle, 42 de Barcelona, per protestar davant del candidat de Vox, Ignacio Garriga, abans d’anar a votar. Les feministes han llançat papers de color verd on demanaven com els de la fotografia i reiteraven que “Femen va contra el feixisme institucional“. El programa de Vox, entre d’altres propostes demana: suprimir les autonomies, les llengües pròpies, derogar la llei de memòria històrica, suprimir  les quotes de gènere en les llistes electorals, deportació immediata d’immigrants il·legals, reconeixement de la sobirania espanyola sobe Ceuta i Melilla, tancament de  mesquites que qualifiquen de fonamentalistes, eliminació de la televisió autonòmica i el defensor del poble, suprimir intervencions quirúrgiques a càrrec de la hisenda pública com ara abortament o canvi de gènere, eliminació  de l’accés gratuït a la sanitat per a immigrants  il·legals i copagament  per als residents legals que no tenguin  un mínim de 10 anys de permanència, garantir  el dret a l’educació en espanyol a tot el territori esdevenint  l’espanyol llegua vehicular obligatòria i les llengües cooficials  opcionals, impulsar una llei de protecció de la tauromàquia i de la caça, derogación de la llei de violència de gènere i de tota norma que discrimini un sexe de l’altre i supressió d’organismes feministes radicals subvencionats, posar fi a subvencions  públiques a partits polítics  i fundacions, sindicats, patronals  i organitzacions del que ells consideren proselitisme ideològic ( no el seu), creació d’un memorial de les víctimes  del terrorisme, restaurar el rigor penal per al terrorisme  i els delictes més greus incloent la cadena perpètua, eliminar privilegis penitenciaris (salaris, seguritat social) als  presos condemnats per terrorisme i a immigrants il·legals.

Les noies de Femen han estat retingudes pels Mossos i han quedat aïllades a l’altra banda del carrer. Des del seu compte @femenspain, han recordat que Vox “no és patriòtic sinó feixista”. Finalment, els Mossos s’han emportat les manifestants que anaven despullades i havien escrit les seves protestes al cos, una de les característiques del seu format reivindicatiu que sempre les identifica.

Femen és un moviment feminista internacional de dones activistes que “actuen contra tres pilars fonamentals del patriarcat”. I els situen en la indústria del sexe, la religió i els grups o règims antidemocràtics. El mètode de les seves protestes s’anomena ‘sextremisme’: tècnica de protesta on les dones fan servir el seu cos despullat, en aquest cas topless, amb una consigna política i un eslògan pintat. El seu lema és “Els nostres cossos són política”.

Deixa un comentari