Ha mort Lina Ben Mhenni, altaveu de la “Primavera àrab” contra el règim de Ben Alí a Tunísia el 2011

La bloguera i activista tunisenca, símbol  de la revolució  que van protagonitzar uns joves que no acceptaven la injustícia,  ha mort aquest dilluns als 36 anys a causa d’una llarga malaltia.

Des del seu blog, Una niña tunecina, en àrab, francès i anglès, Lina va mostrar el seu activisme i va començar  la seva denúncia contra el règim de l’aleshores president  Ben Alí, qui va censurar-lo i el tancà.  Però en esclatar el 2011 l’anomenada ‘Revolució  dels gessamins’ –detonant  de la coneguda com  ‘Primavera Àrab’– la bloguera es va convertir en una de les seves heroïnes.

En el seu últim  missatge aquest mateix diumenge, Lina Ben Mhenni apel·lava  els  polítics tunisencs, els quals encara no han aconseguit aprovar un govern 4 mesos   després de l’elecció  del president  Kais Saad. I va tornar a criticar la  corrupció, la repressió i la violència.

Reproduïm part del seu últim escrit: “Som un poble  que no aprèn  del seu passat i no memoritza les lliçons de la història, com  si fóssim persones de curta duració, o em  permeto dir que no hi ha  memòria”. 

Justament, diumenge 19 n’havia fet un altre en francès on donava les gràcies a tots els qui li havien fet un homenatge recentment i expressava que se sentia molt millor i més forta. Lamentem aquest final que, indubtablement, ha estat massa prematur. Que ens serveixi d’exemple la seva valentia.

Deixa un comentari