Ha mort Toni Morrison, l’escriptora que va donar veu als negres i les dones

L’escriptora nord-americana Chloe Anthony Wofford (Lorain, Ohio, 1931), coneguda com a TONI MORRISON,  va morir ahir als  88 anys. L’obra de Morisson,  novel·la i assaig,  està centrada en la vida dels afroamericans als Estats Units, en especial  la situació de les dones negres. L’escriptora també va ser una activista pels drets civils i  destacà pel seu compromís amb la lluita contra la discriminació racial.

Fou la primera dona negra a rebre el Premi Nobel de Literatura ( el 1993) i també del Premi Pulitzer el 1987 per Beloved, un llibre que relata la història d’una esclava que troba la llibertat, però que mata la seva filla en edat infantil per salvar-la de l’esclavitud.  Altres de les seves novel·les són:  The Bluest Eye, Sula, Song of Salomon, Love i A Merci. També va ser editora de l’editorial Random House i  professora d’anglès a les universitats de Texas, Howard i a l’estatal de Nova York. Actualment exercia com a docent d’humanitats a la Universitat de Priceton.

Podem llegir les dues entrades sobre l’escriptora que hi ha al blog:

Valoracions de la novel·la SULA de Toni Morrison

Toni Morrison, Nobel de Literatura 1993

 

Deixa un comentari