Yelena Grigórieva, activista pels drets LGBTI a Rússia ha estat assassinada a Sant Petersburg

Segons alguns mitjans locals, el principal sospitós és un home de 40 anys procedent  de la regió  de Bashkiria.  El company  de Grigórieva, Dinar Idrisov ha explicat a Facebook  que últimament ella havia estat objecte de mostres de violència i l’havien amenaçat  sovint de mort”.

L’activista morta, de 41 anys,  no només  havia denunciat la persecució  dels homosexuals i lesbianes, sinó que també, com a convençuda demòcrata,  militava en la defensa dels drets socials i polítics; per exemple, va demanar l’alliberament dels  presos polítics ucraïnesos o la reforma de les pensions.

Rússia va  prohibir el 2013 la propaganda homosexual entre els menors d’edat, llei que el col·lectiu considera una excusa per  impedir la celebració  de les marxes de l’Orgull. A principis d’any l’organització  Red LGBT russa es va adreçar al Comitè d’Instrucció  de Rússia per   exigir la investigació  d’una nova onada de persecució  de les minories sexuals a Txetxènia.

Deixa un comentari