Kate Mosse dona veu a les dones amagades en la història oficial

L’escriptora supervendes britànica enceta una nova tetralogia llenguadociana amb La ciutat del foc. Amb les seves novel·les històriques es proposa fer conèixer la història medieval i moderna del Llenguadoc i alhora fer sortir a la llum el paper que van tenir les dones en aquests conflictes.

Kate Mosse ( West Sussex, 1961) ha enllestit la trilogia medieval del Llenguadoc    ( El laberint, Sepulcre i Citadel) i aquesta nova novel·la és la primera d’una tetralogia que passa als segles XVI i XVII en els mateixos escenaris i el rerefons de les guerres de religió. Les dones tenen especial rellevància a les seves obres perquè en aquells temps difícils elles ho feien tot ( els homes no hi eren, anaven a la guerra), però la història no els ho ha reconegut. A les seves obres les dones fan les mateixes coses que els homes ( van a cavall, duen espasa, rescaten qui calgui…) tots i totes són herois o dolents.

Mosse va fundar el 1996 el Women’s Prize for Fiction que premia obres de ficció en anglès escrites per dones. “We want women to be supported, celebrated and we want their voices to be heard.”

Deixa un comentari