Esport i conciliació familiar

He llegit a la premsa que Maite Zugarrondo, nascuda a Pamplona el 1989)  i  portera de l’ equip  Super Amara Bera Bera de hanbold  amb el qual ha aconseguit  tres títols de Lliga, dues Copes de la Reina i quatre Supercopes, ha de deixar l’esport per ocupar-se a les seves nebodes de  4 i 6 anys que té  en acollida des de fa 2 anys.

Tot i que el club l’ha ajudat i malgrat que des de fa uns mesos  la mare de les nenes també col·labora en la cura  l’esportista ha decidit que és hora de retirar-se  perquè la conciliació li ha resultat molt difícil atès que un esport d’alt rendiment demana molta dedicació i temps i ella consider que el seu rendiment esportiu ha baixat considerablement per la seva situació familiar i les conseqüències psicològiques; tampoc el sou que percep és al mateix nivell que el dels masculins i això dificulta tenir càrregues familiars ( ella i les nenes viuen a Donosti en un pis que li va cedir el club, però sense poder comptar amb la seva família per a ajudar-la a fer-se càrrec de les petites)

Ara totes 3 tornaran Pamplona  on  ella  treballarà en la coordinació  d’ un club de hanbold o tindrà un sou ajustat,  però també més temps per a dedicar a les seves nens.

Imaginem que hagués fet un home en les mateixes circumstàncies. Deixaria l’esport en el punt més alt de la seva carrera per a fer-se càrrec d’unes nebodes?

Deixa un comentari