Luceta Scaraffia, una veu per la igualtat que incomoda el Vaticà

Aquesta intel·lectual feminista nascuda a Torí el 1948 ha dirigit des de 2012 Donne Chiesa Mondo, el suplement femení de L’Osservatore Romano, el diari oficial de la Santa Seu i en aquests anys no s’ha cansat d’exposar la inferioritat que pateixen les dones a l’Església. Les pressions internes rebudes han acabat per silenciar-la i s’ha vist obligada a dimitir, juntament amb moltes altres redactores. Sobretot van incomodar dos dels seus articles: el publicat a principis de març de 2018 denunciava les condicions deplorables de les monges a la Santa Seu ( tractades com a serventes per cardenals i bisbes) i l’editorial  del febrer d’enguany en què denunciava els abusos sexuals a religioses que va obligar el Papa Francesc a reconèixer aquesta pràctica.

Scaraffia ha tingut relacions d’acostament-allunyament de l’església, alguns han considerat el seu pensament conservador perquè no defensa que les dones hagin de ser sacerdots i manté que l’avortament és un pecat, no un delicte, però defensa fèrriament les seves idees igualitàries. I tot i que ha hagut de deixar la seva feina, ha afirmat: L’Església és plena de dones extraordinàries. Estimar una institució és voler que canviï”.

Deixa un comentari