Lectures feministes de cara a Sant Jordi

Els clàssics:

Resultat d'imatges de el segon sexe

Resultat d'imatges de La mística de la feminitatResultat d'imatges de Chimamanda Ngozi Adichie, Todo el mundo debería ser feministaSimone de BeauvoirEl Segon  Sexe   

Betty Friedan, La mística de la feminidad

 

Chimamanda Ngozi Adichie,  Todo el mundo debería ser feminista 

I els actuals:

Resultat d'imatges de María Sánchez, Tierra de mujeres: Una mirada íntima y familiar al mundo rural

María Sánchez, Tierra de mujeres: Una mirada íntima y familiar al mundo rural. Un altaveu i  un espai  a totes les dones silenciades en els camps espanyols, que van haver dee renunciar a una educació i a una independència per  treballar la terra i tenir  cura de les seves famílies.

Mama desobedient

Esther Vivas, Mamà desobedient. Les implicacions del fet de ser mare, parir …

 

Michelle Dean, Agudas: Mujeres que hicieron de la opinión un arte. Una aproximació a dones  que destaquen per les seves aportacions al pensament i a les transformacions culturals del segle XX: Hannah Arendt, Joan Didion, Nora Ephron, Mary McCarthy, Dorothy Parker, Susan Sontag, Rebecca West, Janet Malcolm, Pauline Kael, Coco Chanel, Lillian Hellman o Frida Khalo.

La il·lustradora Ame Soler ( autora de Tres voltes rebel) presenta Somos las nietas de las brujas que no pudisteis quemar.

 

Resultat d'imatges de Soraya Chemaly, Enfurecidas: Reivindicar el poder de la ira femenina.

Soraya Chemaly, Enfurecidas: Reivindicar el poder de la ira femenina. Llibre  adreçat a la dona del s.  XXI  que pretén oferir a les lectores les claus per reinterpretar la fúria i servir-se del seu poder “per  generar un canvi  positiu durador”.

feminismo para torpes-nerea perez de las heras-9788427045309

Nerea Pérez de las Heras, Feminismo para torpesAnaliza de manera crítica tots els aspectes relacionats amb el feminisme. L’autora parla de patriarcat, de clixés o dels missatges que la societat envia a les dones sobre com han de comportar-se.

 

Deixa un comentari