Segons un ampli estudi internacional publicat a la revista científica nord-americana PNAS, la relació entre els sexes en néixer s’ha desequilibrat al món a les últimes dècades com a conseqüència de la possibilitat de recórrer a l’avortament selectiu, que en un país com la Xina va superar les 800.000 durant l’any 2017, últim període contemplat. Les nenes són avortades per la preferència dels fills homes i la disponibilitat de tecnologia de diagnòstic prenatal.
Entre 1970 i 2017 (37 anys), hi ha un grup de 12 de països (Albània, Armènia, Azerbaidjan, Xina, Geòrgia, Hong Kong, Índia, Corea del Sud, Montenegro, Taiwan, Tunísia i Vietnam) “amb una evidència estadística sòlida” de pràctiques d’avortament selectiu. En aquests quasi quatre dècades es van produir a tot el món 23,1 milions d’avortaments selectius de nenes, la majoria a la Xina (11,9 milions, i Índia, 10,6 milions). Durant el 2017, l’ estimació per a la Xina va ser de 863.000 casos, i a l’ Índia de 671.000.
Els autors de l’estudi, Fengqing Chao (Universitat de Singapur), Patrick Gerland (Nacions Unides), Alex R. Cook (Universitat de Singapur) i Leontine Alkema (Universitat de Massachusetts) s’han basat en sistemes de registres civils, censos i enquestes dels diferents països avaluats.