Cal reconèixer també les fites aconseguides per les dones esportistes, Malin Möstrom

Möstrom, primera mujer en recibir el premio One ClubL’Athletic de Bilbao ha decidit trencar una barrera de gènere i atorgar el trofeu One Club a la futbolista sueca Malin Möstrom. La jugadora esdevé la primera dona a rebre el guardó  que premia la fidelitat a uns colors i que l’entitat concedeix a aquells  esportistes que han militat en un sol  equip  al  llarg  de la seva carrera. El nom de Möstrom  serà al  costat  dels de futbolistes homes com  Carles Puyol, Matt Le Tissier, Paolo Maldini i  Sepp Maier.

El guardó reconeix  la gran trajectòria de la futbolista sueca, des de 1995 fins a l’any en què es retirà, a  finals de 2006,  a l’ Umea IK amb el qual va guanyar dues Lligues de Campions. També va ser 13 vegades internacional.

A partir d’aquesta temporada, l’Athletic lliurarà el seu  premi  a un home i a una dona i canviarà la denominació  que ha tingut fins ara eliminant el gènere: de ser  One Club Man a One Club.

Aquesta  és una més de les moltes passes que cal fer en el camí de la igualtat en l’esport. 

Deixa un comentari