Les dones a l’Espanya de la guerra civil

 

 

 

 

 

 

 

Fa 80 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona posant fi a més de dos anys d’una guerra civil que no hauria d’haver començat mai   el resultat de la qual va significar, per a molts i moltes defensors de la República,  una pèrdua de llibertats i l’entrada a  una llarga nit de silenci.  Paga la pena recordar que en aquells temps en què calia lluitar per fer front al feixisme les dones també van respondre a la crida del govern espanyol i la Generalitat republicans: van treballar a les fàbriques quan els homes van anar al front, van afiliar-se als partits polítics, van assistir els ferits als hospitals de campanya o rereguarda   i van anar al front com a milicianes. Havien de fer-ho pel seu futur i el dels seus fills. Aquests cartells ho demostren.

El resultat de la guerra, l’inici d’aquella llarga dictadura,  les va tornar a recloure a les llars sota la tutela de pares i marits.

 

 

 

 

Deixa un comentari