Mirjana Povic, una astrofísica que no vol deixar cap noia enrere

Mirjana Povic (Pançevo (Sèrbia), 1981) és professora assistent a Entoto Observatory and Research Centre a Etiòpia  i s’ha proposat que les noies africanes també puguin ser STEM, I per això ha estat guardonada amb el  premi  Nature Research Award en la categoria de ciència inspiradora. El guardó, dotat amb  10.000 euros, reconeix els èxits de les joves  investigadores i els seus sus esforços perquè altres dones accedeixin a l’ àmbit  científic.

Es va  llicenciar en astrofísica per la Universitat de Belgrad  (Sèrbia) el 2005, i el 2010 es va doctorar per la Universitat de la Laguna. El 2013 es va associar a AMIT, associació  que vol defensar els interesses i la igualtat de drets i oportunitats de les investigadores i tecnòlogues espanyoles. Des de l’ Institut  Etíop  de Ciència i Tecnologia Espacials  ha esdevingut un referent per a moltes nenes que viuen en condicions de pobresa. Ara vol destinar el premi  a posar en marxa el projecte STEM for Girls Ethiopia, que té com a objectiu donar visibilitat a les dones científiques i fomentar la vocació  entre les estudiants de secundària per a fer carreres STEM (sigles en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Ella és conscient que “La pobresa no afecta per igual tota la societat. Les que més pateixen són les dones. Encara es prioritza els nois perquè puguin estudiar”.  

Font: El País La astrofísica que lucha para que las niñas africanas también puedan ser científicas


Deixa un comentari