Nou crim masclista i reflexions a l’entorn del creixement de l’antifeminisme de la dreta

Un home que el 2003 va matar la seva dona, ha assassinat ara la seva advocada, amb la qual mantenia una relació.

Des que ha començat el 2019 ja són 8 les dones mortes per crims masclistes, cosa que demostra la importància de desenvolupar polítiques de prevenció, d’acompanyament i de  reforç policial i judicial contra els postulats de Vox que volen derogar la Llei de Violència de Gènere i treure dotacions econòmiques que ells anomenen amb menyspreu “chiringuitos feministas”.

La violència masclista  exercida per un sector d’homes obeeix  a uns patrons culturals l’entenen com un  mecanisme de poder. És per això que les dones no estem disposades a retrocedir ni un pas i lluitarem per protegir allò que hem aconseguit després de 40 anys de democràcia. Cada nou crim és una interpel·lació als poders fàctics i un crit que ens recorda que encara que el camí s’avança lentament, l’avenç és irreversible.

Són  preocupants els resultats de les últimes enquestes del CIS:   quasi un 18% dels espanyols opinen que les feministes pretenen substituir el domini  dels homes pel de les dones. (Un de cada cinc consultats d’un cens de   34 milions d’electors, és a dir  més de sis milions de potencials votants). El més significatiu és que més del 14% de les dones (i el 21% dels homes) comparteix el diagnòstic. En xifres absolutes, més de dos milions i mig d’espanyoles. La resta de conceptes que es neguen  sobre desigualtat o violència de gènere no són tan corroborats, però en traduir-ho en xifres absolutes no deixa de ser significatiu. Més del 5% dels consultats (quasi 1.800.000 d’electors, prop d’un 55%  dones) es mostren comprensius amb  les agressions sexuals si “una dona vesteix de forma provocativa”, i un 5,5% creu que “les dones exageren la violència masclista”. Més de mig milió  d’espanyols creu que les denúncies de dones per agressions són falses (i un 28%, quasi deu milions, sospiten que “alguns cops són falses”). Més del 8% (quasi tres milions, 1.200.000 dones) descarten que quan  un home pressiona la seva parella per  tenir sexe, sigui violació.

Aquest resultats són els que reflecteixen la imatge xtreta de l’article de La Vanguardia (20 de gener de 2019) La ultraderecha contraria al feminismo tiene un techo que supera los dos millones de votos 

Deixa un comentari