Homenatge a una víctima de violència de gènere: la valenta Ana Orantes

L’Ajuntament  de Sevilla ha iniciat el procés que té com a objectiu de retolar un carrer amb  el nom d’Ana Orantes, que va ser  assassinada pel seu marit el desembre de 1997 després de denunciar maltractes en la televisió. Aquesta ciutat serà, per tant, la primera que dediqui un carrer   a una víctima del masclisme.

La iniciativa va sorgir del Movimiento de Hombres Por la Igualdad de Sevilla, ara cal que algun  dels districtes designi i aprovi el carrer o plaça  que ha de portar  la denominació “Ana Orantes”.

El 4 de desembre de 1997, Ana Orantes va explicar en un programa de Canal Sur que havia rebut  maltractaments del seu marit durant 40 anys; una filla seva en va donar fe. r dies després, el 17 de desembre, el seu exmarit ( havia aconseguit la separació, però havien de conviure a la mateixa finca) la va ruixar amb gasolina i la va cremar. Es considera que, amb la seva valentia en denunciar públicament els maltractaments tot aconseguint que s’hi identifiquessin moltes dones, va canviar la història i la “injustícia” del seu assassinat “va cristal·litzar anys després en una llei contra la violència de gènere ( Ley integral contra la violencia de género 1/2004)”

La iniciativa pot servir també com a reconeixement a les quasi 1000 dones víctimes de violència de gènere a Espanya des que es compten ( l’1 de gener de 2003).

Deixa un comentari