L’antropòloga Josefina Roma, premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional

Aquest dissabte ha estat atorgat  a la Dra. Josefina Roma el premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2018.  El guardó vol reconèixer la llarga trajectòria de Roma en l’àmbit de l’antropologia i especialment en l’estudi de la cultura popular i tradicional. En relació a la vinculació de Josefina Roma i l’Associació Cultural Joan Amades Roma va escriure  el pròleg del llibre Les esposalles. Costums i Creences de la Biblioteca de Tradicionals Popular de Joan Amades, col·laborà  en la reedició del llibre El Pessebre el 2009,  any Joan Amades i participà en el núm. 11 de la Revista Canemàs, un monogràfic de Joan Amades amb  motiu del 125è aniversari del seu naixement l’any 2015.

Josefina Roma és llicenciada en Història (1966) i Doctora en Antropologia (1972) per la Universitat de Barcelona. Ha estat Professora Titular des de 1974. Membre fundador de l’Institut Català d’Antropologia i de l’Institut Aragonès d’Antropologia,  va fundar i dirigir el Màster de Museologia de la UB fins a 1998. És Premi de l’Institut Aragonès d’Antropologia 1998. Les seves línies de Recerca més destacades estan dedicades a l’estudi de la Religió i la Mitologia, als Goigs de la Corona d’Aragó; a la Cultura Popular, l’Etnomusicologia, la Festa, el Patrimoni Material i Immaterial, les narracions sobre fades i bruixeria; i el Espoli del patrimoni.

Deixa un comentari