Notícies que no ens agraden

Viatgers borratxos agredeixen sexualment una maquinista del metro de Madrid. 

Segons ha denunciat el Sindicat de Maquinistes de Metro de Madrid  una conductora va patir “tocaments i vexacions” per part d’un grup de joves ebris la matinada de diumenge,  quan feia servei en la línia 7B, entre les estacions de La Rambla i  San Fernando de Henares.

El sindicat  ha volgut  denunciar aquest  acte clarament masclista  i  reclama més seguretat  al metro, “sobretot  a certes hores” tant per a viatgers com per a treballadors.

Per a quan la veritable igualtat????

A Barcelona, una de cada quatre noies de 2n de Batxillerat se sent  víctima d’algun tipus  abús sexual. 

Un de les conclusions de l’enquesta de Factors de Risc en Estudiants de Secundària (FRESC), que elabora cada quatre anys l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i que té com  objectiu  radiografiar  els hàbits dels joves és que  el 26,4% de noies de 2n de Batxillerat han patit alguna vegada abús sexual, entès com qualsevol conducta verbal o física amb contingut sexual ofensiu o no desitjat.

El cap d’avaluació de l’ASPB, Carles Ariza, ha explicat que la dada suposa un augment d’uns 10 o 12 punts respecte el 2012. Aquest percentatge és major en centres escolars en barris amb un nivell socioeconòmic desfavorit (18,9% davant del 15,3% dels barris afavorits).

En aquest sentit, gairebé dos de cada deu noies alumnes diu haver patit maltractaments físics o emocionals per part de la seva parella, davant d’un 12% dels nois. Els percentatges creixen a mesura que creix l’edat.

I això que qui  hauria de liderar el canvi són els i les joves!!!

Deixa un comentari