Associacions de dones denuncien l’escàs pressupost destinat pel govern a la lluita contra la violència de gènere

Pel que sembla el pacte contra la violència de gènere arribarà a ser en breu una realitat ja que els polítics mostren predisposició i la ciutadania clama pel final d’aquesta xacra,  però les associacions de dones integrades a la Plataforma 7N contra les Violències masclistes anuncien noves concentracions massives el mes de juny en cas que el pacte contra la violència de gènere no compti amb la participació de les dones. La Plataforma va convocar una manifestació que resultà multitudinària l’últim 8 de març.

Temen que els polítics aprofitin el pacte per a fer-se propaganda  i han engegat una campanya en què denuncien que, mentre que el Govern diu que la violència masclista és una qüestió d’Estat, la realitat és que els pressupostos generals de l’Estat només destina al programa de violència de gènere 27,7 milions que malgrat que és un 9,9% més que el de l’any 2016, és  10,8% menys que el de 2010. D’altra banda es congela en 19,7 milions el pressupost destinat al programa Igualtat entre Dones i Homes ( un 41,2% menys que el 2010).

La Plataforma denuncia que si no s’augmenta almenys en 120 milions els diners que es destinen a aquest pacte ” serà una ofensa  a les víctimes”.

La presència de dones al grup de treball per al pacte de l’Observatori deViolència de Gènere de Ministeri de Sanitat, Servei Socials i Igualtat només serveix per a relatar propostes que no es sotmeten a discussió.

NO ES POT FER POLÍTICA DE DONES SENSE LES DONES

TRIBUNA FEMINISTA 

Deixa un comentari