Encarna Hernández, la pionera centenària del bàsquet català rep el premi Dona i Esport

Ahir 30 de maig va tenir lloc l’acte de lliurement dels premis que atorga l’ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de fer visible la tasca de les dones en el món de l’esport, i difondre històries i reflexions sobre el paper de la dona en aquest àmbit.  Enguany un dels guardons ha estat per a la tasca de la pionera del bàsquet català Encarna Hernández qui, recentment,  ha fet 100 anys.  En concret li ha estat atorgat el “Premi a la Dona Esportista”, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació,  els mèrits esportius, la trajectòria esportiva,  la  repercussió social i  la seva aportació al món de l’esport.

Encarna va ser anomenada  “la niña del gancho”perquè tot i no ser molt alta dominava la tècnica.

Felicitacions per partida doble!

Deixa un comentari