Una apli pionera del 112 identificarà les víctimes de violència masclista

Les víctimes seran identificades abans de despenjar i, per tant, l’atenció serà més ràpida. L’operador ja sabrà que és una possible víctima i la derivarà directament a Mossos d’Esquadra. L’aplicació està vinculada a les bases de dades policials de víctimes de violència masclista, es pot instal·lar amb un codi facilitat per Mossos d’Esquadra i estarà disponible al llarg del primer trimestre de l’any 2017. D’entrada, està pensada per a  les 500 dones amb més risc de tot Catalunyal’univers . No obstant això, està disponible per a tothom.

Fins al 31 d’octubre s’han registrat un total de 10.809 denúncies relacionades amb la violència masclista (un 1% menys respecte de l’any passat). El nombre de víctimes és d’11.711  (2,8% menys).  Tot i que s’observa una baixada lleu del nombre de víctimes, els fets relacionats amb menors d’edat augmenten un 7%, i passen de les 632 víctimes registrades el 2015 a les 675 d’aquest any.

Comptant la dona morta per explosió de gas a Premià, s’han produït 5 crims per violència masclista a Catalunya fins al 18 de novembre.

UNA DADA BEN ALARMANT: Augmenten un 20% els menors detinguts per violència de gènere.

Deixa un comentari