Dades alarmants de violència masclista a Europa: dos de cada 10 europeus creuen que les víctimes tenen la culpa

Segons el baròmetre de la Unió Europea Una de cada tres europees  més grans de 15 anys ha estat víctima de violència masclista alguna vegada a la seva vida tant física com psicològica o de totes dues. Una de cada tres ha patit abusos psicològics de la seva parella i una de cada 20 ha estat  violada.  Per això, la Comissió Europea impulsa una campanya a les xarxes socials de  conscienciació d’aquest problema.

Vera Jourová,  comissària de justícia i igualtat de gènere, diu que les xifres poden ser només la punta de l’iceberg, ja que  només es notifiquen entre el 12% i el 15% dels atacs per desconfiança cap a la policia o en els serveis d’atenció a les víctimes. I proposa que el 2017 sigui l’any del canvi i la fi de la violència contra la dona.

Brussel·les destinarà un total de 10 milions d’euros a campanyes d’informació i projectes d’ educació en els  Estats membres.

El 27 % dels europeus consideren que  aquesta violència contra les dones pot ser justificada en determinades situacions ( si la dona va vestida amb roba sexi, va sola a la nit, ha tingut moltes parelles sexuals en el passat o ha filtrejat amb el seu agressor) Romanesos i  hongaresos són els que més justifiquen aquestes agressions i suecs i  espanyols els que menys.

La societat europea ha de mobilitzar-se i cridar  “Digues no! Stop a la violència contra la dona”.

Informació treta de El Periódico ( 24 de novembre 2016)

Deixa un comentari