Turquia legalitzarà els matrimonis forçats i la violació de menors?

Segons l’oposició, el govern islamista de l’AKP ho vol fer perquè planteja amnistiar aquells que violen una menor si es casen amb ella.   Això és el que es dedueix de la proposta del govern que pretén posposar indefinidament  les penes de presó per a aquells homes que hagin mantingut relacions sexuals amb  adolescents després d’haver-se casat amb elles per cerimònia religiosa- la qual no és legal perquè la civil, única vàlida al país, no és permesa  a menors de 17 anys.

L’oposició socialdemòcrata i les organitzacions de dones consideren que la proposta suposa tornar a introduir   una disposició  legal que els islamistes mateixos van  eliminar  en 2005 i que permetia   un violador evadir la condemna si es casava amb la seva víctima. La llei, per a ells “fomenta els  matrimonis forçats i legalitza el matrimoni amb violadors”.

Es pot llegir més informació sobre la violència de gènere a Turquia a El País ( 21 de novembre)

Deixa un comentari