Les violacions seran delictes de violència de gènere d’aquí un any

Primer acord unànime de la legislatura per arribar a un pacte en violència de gènere. El Congrés va aprovar ahir una proposició no de llei per assolir un acord de tots els grups parlamentaris  per reformar la llei del 2004 i ampliar el seu marc d’actuació: no només es consideraran delictes de violència de gènere els comesos per la parella o exparella sentimental de la víctima, sinó també els atacs a la dona pel fet de ser dona, sigui quin sigui el camp en què tingui lloc (àmbit laboral, social…). Així, delictes com ara les violacions, els abusos sexuals o forçar una dona a la prostitució seran considerats delictes masclistes. Aquest pacte s’adequa al  conveni d’ Istanbul ( que inclou altres formes de violència sobre la dona per raó de gènere) subscrit per Espanya i 40 països més el 2014 que insta a incrementar les actuacions de sensibilització envers la violència contra la dona i el rebuig dels qui provoquen el maltractament. La proposició no de llei preveu també la dotació de partides pressupostàries suficients ( sobretot les  destinades a la prevenció i a l’assistència social de les víctimes de violència de gènere i dels seus fills). No oblidem  que a l’última legislatura els pressupost es va reduir en un 30%.

Deixa un comentari