Un any més, diem no a les agressions sexuals als sanfermin

5 joves han entrat  a la presó  per haver violat una noia la matinada de dijous,  primer dia de la festa, en un portal de l’eixample de Pamplona. Un d’ells és guàrdia civil!!! Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), el jutge de guàrdia ha pres aquesta decisió després de prendre  declaració als detinguts per la seva  implicació en l’agressió sexual denunciada per la noia. Els nois, d’origen sevillà,  van gravar les agressions  i van robar el telèfon i diners a la noia.

Milers de ciutadans i representants institucionals s’han concentrat a la plaça de l ‘Ajuntament de Pamplona per a mostrar el seu rebuig.  Molts dels assistents simbolitzaven el seu rebuig amb una mà vermella estesa amb el lema  ‘No es no‘. Les “peñas de San Fermín” també s’han mobilitzat durant la tarda  als entorns de la plaça de toros per expressar la seva repulsa.

Com sempre, els homes al·leguen que la noia consentia, però de tots és sabut que així com «sí és sí», «no és no»,  tant anant serè com begut. No s’hi val escudar-se amb l’aglomeració per sortir impune del delicte.  L’Ajuntament de Pamplona ha  extremat la vigilància per a evitar que es repeteixin situacions que hem vist altres anys i amb l’objectiu d’eradicar totes les agressions sexistes.   Un total de 3.450 agents així com càmeres d’ alta definició permetran identificar els agressors.

 

 

Deixa un comentari