Salut inclou en el protocol de reproducció assistida a lesbianes i solteres

El conseller de Salut, Toni Comín, acompanyat de vuit entitats feministes i de defensa dels drets LGTB –Campanya Feminista pel Dret a la Reproducció Assistida, Creación Positiva, FLG-Associació de Famílies LGTBI, OCH-Observatori Contra l’Homofòbia, Casal LAMBDA, Gais Positius i FAGC-Front d’Alliberament Gai de Catalunya–, ha presentat el nou protocol de reproducció humana assistida. El nou text, que substitueix l’anterior del 2011, deixa de reservar aquesta prestació a les parelles heterosexuals estèrils, i per tant amplia el dret a ser ateses a la sanitat pública a totes les dones que vulguin ser mares, incloent-hi dones solteres o lesbianes.

El canvi del protocol és conseqüència de la l’aprovació al Parlament de la llei contra l’homofòbia l’octubre del 2014 i de la pressió de la societat civil.

Deixa un comentari