Qandeel Baloch, coneguda model i blogaire pakistanesa, assassinada “per honor” pel seu germà

El germà,  Muhammad Waseem,  va confessar, diumenge passat després de ser detingut, que la va matar “per honor i sense remordiments”  com a represàlia contra les publicacions de la noia a internet, (penjava imatges personals de contingut eròtic, en alguns casos, i prohibit per les faccions més conservadores del país). Baloch – de 26 anys i que en realitat es deia Fauzia Azeem- va ser primer adormida  “amb una pastilla” i posteriorment assassinada al seu domicili familiar durant el cap de setmana passat.

La pàgina de Facebook  de Qandeel  acumula gairebé 800.000 seguidors;  hi podem veure aquestes fotos que repugnen el seu germà i també  missatges que critiquen  “la perspectiva ortodoxa típica” de la població de Pakistan. Podem també veure els últims tuits .

Aquest cas ha reobert  la polèmica sobre els anomenatscrims d’honor’ contra les dones al país, justificats pels sectors més reaccionaris contra l’expansió dels drets i llibertats de la dona.  Més de 500 persones -dones, la pràctica totalitat- moren cada any al Pakistan per crims d’aquesta mena.

Deixa un comentari