El Tribunal constitucional suspèn la llei catalana d’igualtat entre homes i dones

En admetre a tràmit els recursos del govern espanyol, el Tribunal Constitucional  ha  suspès  cautelarment alguns articles d’aquesta llei ( com d’ altres dues: l’impost de pisos buits i la de governs locals)  per a una durada de cinc mesos. Els articles suspesos de la llei d’igualtat, concretament,  són de l’àmbit laboral.

La Llei 7/2015 d’igualtat efectiva entre homes i dones va ser aprovada pel Parlament  per unanimitat el juliol de l’any passat (només el PP i UDC van votar en contra d’alguns punts referents a l’avortament) . En el consell de ministres del 22 d’abril d’enguany , el govern espanyol va decidir presentar un recurs contra aquesta llei ( i les altres dues). Només 11 dies després el TC l’ha suspès.

En roda de premsa, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha considerat un atac a les polítiques de la Generalitat la decisió del Govern central d’impugnar en el Tribunal Constitucional (TC) les tres lleis catalanes, i ha lamentat que el president en funcions, Mariano Rajoy, aposti per “més bloqueig i més interferències” en les relacions de Catalunya i la resta d’Espanya.  És paradoxal que aquest nou atac hagi tingut lloc només 48 hores després de la trobada, qualificada de “cordial”  del presidents Puigdemont i Rajoy.

Deixa un comentari