Reconeixement sanitari de menors transsexuals

20 menors transsexuals catalans ja tenen la seva targeta sanitària.  La Generalitat mira  d’establir un reglament perquè  també  puguin tenir-la les persones majors d’edat d’aquest col·lectiu.

S’ han redactat protocols d’atenció i derivació a través del 012, 112 i  061, s’ha impulsat la bústia de contacte per atendre  les peticions d’ informació en línia, i  s’ ha configurat  una oficina virtual de tràmits per facilitar la presentació de denúncies ‘on line’. A més, s’han redactat  convenis de col·laboració amb  el Ministeri Fiscal, el Síndic de Greuges   i  l’ Observatori contra l’Homofòbia, i s’han establert convenis amb els ajuntaments . També s’ ha creat  la Comissió Interdepartamental de polítiques de LGTB amb  representació de tots els departaments de la Generalitat que ha elaborat  i  està  implementant  el pla 2015-2017, que preveu  el desplegament de la Llei  11/2014 per  garantir els drets d’aquests col·lectius.

Aquests menors d’ entre 4 i 17 anys han pogut canviar de nom i disposar de targeta  sanitària amb la identitat del gènere amb el qual se senten més identificats .a petició dels pares,  segons ha informat el Departament de Benestar i Família de la Generalitat.  Les famílies pertanyen a l’entitat Chrysallis Catalunya, constituïda fa poc i que agrupa famílies de nens i nenes transsexuals.

Avui a TV3 fan un  30 minuts dedicat als menors transsexuals: TRÀNSIT.

Deixa un comentari