Bruce Springsteen suspèn un concert com a protesta contra una llei antigai

El concert estava previst per a demà diumenge a la nit i s’havia de celebrar a Greensboro, Carolina del Nord (EUA), però el Boss  ha demanat disculpes als seus seguidors ja que ha suspès l’actuació com a mostra del seu rebuig a la llei aprovada en aquest Estat i que, en la seva opinió, ataca les lesbianes, els gais, els bisexuals i els transgènere (LGBTQ). La cancel·lació ha estat anunciada a la seva pàgina web on afirma el seu desacord amb una llei que “regula a quins banys  han d’anar els transsexuals i permet l’atac als ciutadans LGTBQ, a qui treu eines per defensar-se de la discriminació en l’entorn laboral”. Diu que suspendre el concert “és l’arma més potent que tinc per aixecar la meva veu en oposició a una mesura impulsada per aquells que volen anar cap enrere en comptes de cap endavant”.

El cantant  mostra així el seu suport als afectats per l’anomenada llei HB2 d”Instal·lacions públiques, llei de privacitat i seguretat’ que va entrar en vigor el 23 de març a l’Estat de Carolina del Nord. La norma,  aprovada pels republicans del governador Pat McCrory, és una  resposta a una ordenança de l’Ajuntament de Charlotte que pretenia ampliar els drets a la comunitat LGTBQ.

Carolina del Nord és un altre dels estats que comstitueixen l’anomenat ” cinturó bíblic” dels qual parlàvem a l’anterior entrada. Similarment al gest d’Springsteen, ja fa un any, el grup  de rock alternatiu originari de Chicago Wilco també va suspendre el seu concert a Indiana per un cas similar quan el republicà Mike Pence va aprovar una llei que també discriminava els homosexuals.

Als EEUU el Partit Republicà , que és el dels governadors que aproven aquesta mena de lleis discriminatòries és de dretes i té una ideologia socialment conservadora  i econòmicament liberal.  Afortunadament, aquesta llei estatal de Carolina ja ha estat objecte de demanda per part d’organitzacions civils, semblantment com està succeint als altres estats on s’aproven lleis similars.

 

Deixa un comentari