Pepita Pardell, pionera catalana del món de la il·lustració

Garbancito-de-la-Mancha-Poster-1Aquesta dona, nascuda el 1028, ha dedicat la seva llarga vida a donar moviment als dibuixos d’ençà que va veure al cinema la Blancaneu de Walt Disney,  Va haver de batallar molt per preservar les seves opinions i la seva independència professional en un món a mida dels homes. Va començar a treballar el 1944 a    uns estudis d’animació situats al barri de Vallcarca de Barcelona, Balet y Blay que es proposaven  fer un llargmetratge de dibuixos
animats, el primer en color que es feia a Europa ( Garbancito de la Mancha, traduïda al català com a El cigronet valent ). Des de 1951 Pepita Pardell jovefins a 1962 treballa com a ninotaire, fent còmics de temàtica romàntica per l’editorial Toray ( a la revista femenina Azucena, s’avorria molt: feia nenes que s’enamoren, prínceps blaus… històries carrinclones)  L’any 1962 tornà al món de l’animació,  a la productora d’animació Buch-Sanjuan. Posteriorment dibuixarà per a les productores Publivisión, Pegbar Productions, Equip i Cine Nic.

El certamen ANIMAC, que va començar dijous a Lleida,  li ha atorgat el premi  a la seva trajectòria.

Deixa un comentari