8 de març – Dia Internacional de les dones

1Com cada any se celebra arreu del món el  Dia de les donesDia de la dona treballadora. També al nostre institut volem commemorar aquesta data. Per això   tots i totes nosaltres deixarem la nostra empremta  ( la mà pintada de lila impresa en un mural ) com a símbol de la nostra voluntat de treballar per a la veritable equitat de gènere ( a fi d’acabar de manera progressiva amb els valors i models que perpetuen la desigualtat  entre homes i dones)

3També els alumnes de 2n de Batxillerat artístic  han volgut contribuir a la diada amb un mural que dibueixa el símbol del feminisme i  on expressen tot allò que les dones els suggereixen.

 

L’equitat de gènere  és un objectiu que ha estat acceptat per molts governs i per organitzacions internacionals i consagrat en diferents acords  internacionals. En el marc de les seves competències en polítiques de gènere, el govern de la Generalitat de Catalunya ha traduït aquest consens en diferents textos normatius. Però assolir aquest objectiu només serà possible amb el concurs de tots nosaltres a partir de petits gestos,  del nostre comportament diari  tant dins la família  com en l’àmbit escolar o de lleure.

Tot allò que puguem fer contribuirà a  la consecució d’un món més just  ja que la desaparició de la discriminació envers les dones és un benefici per a tota la humanitat.

Si us heu preguntat mai per  què es va triar precisament el 8 de març  per celebrar  el dia de la dona   treballadora  o per què el color lila ha esdevingut simbòlic del feminisme,  podeu informar-vos  clicant  DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 2015  ( on també podreu veure uns curmetratges  molt bons ) o  bé en aquesta pàgina de l ‘INSTITUT CATALÀ DE LES DONES   Orígens de la commemoració.

campanyaEnguany la Generalitat de Catalunya, les diputacions i    l’Associació  i la Federació de Municipis    impulsen la campanya “Compromís amb l’equitat de gènere” que  pretén tant  un reconeixement al feminisme i a la lluita històrica de les dones per aconseguir l’equitat de gènere com  posar de relleu el compromís de tota la societat catalana per avançar de manera eficaç i efectiva cap una igualtat d’oportunitats real entre dones i homes. Per tal d’assolir aquest  avenç es demana la participació i el suport de les diferents entitats de dones així com el desplegament efectiu de Llei 17/2015 de 21 de juliol, d’igualtat de dones i homes . La campanya serà àmpliament divulgada  als  mitjans de comunicació institucionals, la premsa i les xarxes socials.

 

Deixa un comentari