Intolerables desqualificacions masclistes d’un periodista a diputades de la CUP

LAS FLEQUIS és un article d’opinió d’ANTONIO BURGOS, periodista d’ABC i habitual tertulià d’algunes televisions espanyoles, on podem llegir, entre altres insults i desqualificacions: ¿por qué las tiorras separatistas, ora vascongadas, ora catalanas, ora de Bildu, ora de CUP, han de ser tan feas?

Els insults i comentaris masclistes han estat freqüents en les xarxes socials darrerament, tant en relacio a la qüestió catalana com amb les reines de la cavalcada de València, comparades amb tres prostitutes tretes d’un western.
També l’exalcalde de Madrid Joaquin Leguina va insultar obertament Pilar Rahola en un programa de televisió.
Per això cal una ràpida resposta com la de Neus Munté, vicepresidenta del govern: “Señor Leguina, Burgos y otros tiorros semejantes, ¿Por qué usan ‘argumentos’ tan miserables? Su machismo da auténtico asco. Lejos”

En aquest mateix sentit, l’associació FEMINISTES DE CATALUNYA ha denunciat a través d’ un COMUNICAT emès avui l’assetjament que darrerament estan patint algunes dones que es dediquen a l’acció política.

En destaquem els fragments:
És intolerable que la resposta a legítims posicionaments sigui a través d’insults clarament masclistes que pretenen el descrèdit personal i intel·lectual de les dones.
Afirmem rotundament que es tracta d’un tipus de violència masclista que ha de ser rebutjada i perseguida.
Exigim que, tant des de la societat civil com des d’instàncies governamentals i jurídiques es persegueixi aquest tipus d’actuacions que són l’expressió d’un patriarcat agressiu i bel·ligerant que no pot ser emparat ni tolerat.

Deixa un comentari