Una dona és el nou comandant de la famosa acadèmia militar West Point

Ella és la general de brigada Diana Holland, de 47 anys i veterana de les guerres d’ Iraq i Afganistan.
El seu nomenament com a cap de la famosa acadèmia de cadets certifica la plena integració de les dones a l’exèrcit als EEUU propiciada pel president Barack Obama. Ha assumit el càrrec un mes després que el Pentàgon eliminés les barreres de gènere per accedir a les unitats de combat i operacions especials.

Holland es va graduar a West Point el 1990, va ser la primera general del mític Fort Drum i de la Desena Divisió de Montanya. Ara dirigirà l’ensinistrament de més de 4.000 cadets.

Han finalitzat dos segles de discriminació patida per les dones dins les Forces Armades. De fet, no van ser admeses a West Point fins a 1976 i fins a l’estiu passat – més de dos segles després de la seva fundació- no es va celebrar la graduació de les primeres dues dones a l’ Escola de Rangers. La de Diana Holland és una gran victòria, no en el front de batalla sinó en el camp dels drets civils.

Deixa un comentari