Els condemnats per matar les seves parelles perdran la pàtria potestat

El Suprem estima un recurs del fiscal per tal que s’ apliqui  la mesura directamente a la sentència penal. Canvia el criteri que es  venia aplicant, després d’ una reforma legal que permet eludir la necessitat de reclamar la retirada per la via civil. Diu  que “repugna legalment i  moralment” que el condenat  per agredir l’altre progenitor segueixi com a responsable dels menors.

Per primer cop el Tribunal Suprem ha privat un agressor de tota autoritat sobre la seva filla, que tenia 3 anys el 2 d’agost de 2013 anys quan va presenciar a Guadalajara  l’intent d’assassinat de la seva mare per part del seu progenitor. Liviu M.,  dos dies després de rebre un oredre d’allunyament de la seva parella per un episodi previ de violència, va esperar la dona davant d’una sabateria on ella, acompanyada de la seva filla, una germana i un nebot, havien anat a comprar , i la va agredir apunyalant-la al coll i a l’esquena. La dona va estar 17 dies hospitalitzada. Finalment el Tribunal Suprem contradiu l’Audiència Provincial de Guadalajara que no havia osbervat en aquests fets repercussió en  la pàtria potestat i sentencia: “és una dada incontestable que la  presència de la menor en  l’atac a la seva mare efectuat pel seu pare, tindrà un  perllongat efecte negatiu en el desenvolupament de la menor mantenir la pàtria potestat, que per això resulta incompatible

El maig de 2000, en un fet molt similar- l’home va matar la dona en presència de la filla menor d’ambdós – l’alt tribunal va estimar el recurs del demandat i li va retornar l’autoritat sobre la menor.

Deixa un comentari