L’ONU alerta sobre la pandèmia del ciberassatjament masclista

El 73% de dones i nenes han patit assetjament per Internet. El 18% de les europees reconeix haver rebut agressions greus per la xarxa. Aquests són alguns dels resultats de l’informe que la comissió de Desenvolupament Digital de l’ONU va presentar ahir divendres a Nova York. La ciberviolència inclou, entre altres  delictes, el discurs de l ‘odi, la interceptació de missatges privats, l’assatjament  criminal, sexual o amenaces. Aquesta violència contra les dones i les nenes a través d’Internet pot anar des de l’assetjament  on line fins al desig d’infringir danys físics, tant siguin violacions com assassinats o   també la inducció al suïcidi.  Internet també és una plataforma que facilita el tràfic de dones i el comerç sexual.

Per tot això l’ONU demana  una acció global, la mobilització del sector públic i privat. Per les dones, sobretot, però també perquè això impacta el les societats i les seves economies: augmenta la despesa sanitària i social, baixa la productivitat i afecta la llibertat d’expressió i d’altres dels drets humans.

La Vanguardia ( 27 de setembre)

Deixa un comentari