Des d’avui les menors que vulguin avortar necessiten consentiment patern

Aquest dimecres entra en vigor la polèmica reforma de la llei de l’avortament després de la publicació al ‘Butlletí Oficial de l’Estat’ ( BOE).

Segons l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs (ACAI), el percentatge de dones de 16 i 17 anys que van avortar l’any passat a l’Estat és el 3,60% del total, i d’aquestes, només un 12,4% no en van informar els seus pares. Això és entre 400 i 500 menors en funció de l’any, un 0,44% del total d’avortaments.

Aquesta associació,  així com grups associacions de planificació familiar, feministes … denuncien que es fa llei df’una excepció ( gairebé el 90% de les menors van informar els seus tutors i van interrompre la gestació acompanyades per ells). Consideren que la nova llei deixa sense proteccio aquestes menors, moltes d’elles provinents d’entorns desestructurats, han patit abusos sexuals, violacions.

A Catalunya la mitjana d’edat de les dones que se sotmeten a un avortament és de 28,7 anys. Les dones d’entre 15 i 19 anys representen l’11,6% del total d’avortaments.

Diari Ara ( 23 de setembre)

Deixa un comentari