Agressions a la xarxa: 80% d’agredides són noies i 2/3 dels agressors són nois

agressions-parella-son-mes-toleren_ARAIMA20150506_0131_5Amb les xarxes socials i internet, la difusió de conductes abusives entre menors ha augmentat. En  el marc de les jornades ESTIMAR NO FA MAL: VIU L’AMOR LLIURE DE VIOLÈNCIA‘ , organitzades per lINSTITUT CATALÀ DE LES DONES ,  RUTH  VILÀ , doctora en psicopedagogia per la Universitat de Barcelona i membre del GREDI, ha presentat avui  una anàlisi de la violència de gènere 2.0 entre els adolescents. [VISITEU EL BLOC GREDIDONA ]

Perfil de vulnerabilitat

Ser noia  /  Tenir més edat  /  Tenir parella  /  Un concepte de violència de gènere poc crític  /  Utilitza amb una major mesura Twitter i Ask.fm  /  Haver tingut una experiència com agressor o agressora fa el joves més vulnerables a patir-la després.

Tendència a ser agressor

Pot ser noi o noia. S’observen patrons de violència masclista en noies  /  La violència de gènere també ve generada pel mateix grup de noies, que legitimen la violència masclista  / Experiència en ciberassetjament en general   / Ser usuari/a habitual d’entorns virtuals actius (ask.fm, Skype) i no freqüentar entorns més  passius com Youtube.

Segons aquest estudi, més del 40% d’adolescents han patit ciberassetjament. Les noies són més propenses a patir-lo i només un 10% ho explica.

Sovint, l’enviament d’imatges sexuals sense el consentiment de la protagonista (sexting) s’utilitza per extorsionar o aconseguir un apropament sexual amb la víctima. Segons Gredi, un 20% d’adolescents el practiquen, un 71% de noies i un 67% de nois ( un 51% de noies ho fan sota pressió)

Diari  ARA

Deixa un comentari