8 de març 2015

MA2.jpgUn any més celebrem EL DIA DE LES  DONES.  

Per què s’ha triat aquest dia i no un altre? Per què el color lila és l’escollit per reivindicar la lluita de les dones per assolir la plena igualtat? Quines han estat les dones més emblemàtiques del moviment feminista? Té sentit encara avui en dia commemorar aquest dia?  Si voleu la resposta a alguna d’aquestes qüestions podeu llegir la informació en aquests enllaços o mirar el power point.

PER QUÈ SE CELEBRA EL 8 DE MARÇ EL DIA DE LA DONA TREBALLADORA? 

PER QUÈ EL COLOR LILA ÉS EL SÍMBOL DE LA LLUITA DE LES DONES? 

CONVENIÈNCIA O NO DE CELEBRAR ACTUALMENT EL DIA DE LA DONA TREBALLADORA

PRESENTACIÓ: EL FEMINISME

En aquest enllaç llegim l’article del diari ARA  El Dia Internacional de les Dones omple Barcelona d’exposicions, concerts i homenatges    Conté un petit reportatge digital.

Podeu també resoldre el JOC   que us proposem:  es tracta de conèixer quines són les dones que donen nom a alguns carrers de la nostra ciutat. Són les que es corresponen amb les fotografies que veureu si cliqueu sobre CARRERS DE DONA.

I com cada any , arreu es fan actes institucionals, manifestos, debats … en relació amb aquesta data. També a L’Hospitalet: des del 5 de març i fins al 20 podeu veure a l’Auditori Barrades l’Exposició col·lectiva ART EN FEMENí que compta amb la participació dels nostres companys i companyes de 1r de Batxillerat artístic.

A la població de Santa Eulàlia del Riu ( Eivissa)  dins del programa d’actes,  l’ajuntament ha organitzat una nova edició del festival de curtmetratgesPROJECCIÓ EN IGUALTAT‘ . Es  projectaran NENA, de Alauda Ruiz de Azua; ESCÚCHAME , de David de la Torre; EPITAFIOS, de María Ballesteros; UNA NIT, de Marta Bayarri; MI QUERIDÍSIMA PISCIS, d’ Elías Espinosa; CON LA BOCA CERRADA , de Anna Farrè Añó;  IT GIRL de Oriol Puig Playà i   ABSOLUTAMENTE PERSONAL   de Julián Merino.

Alguns compten amb la participació d’artistes reconeguts com ara Epitafios on surten Natalia Mateo i Arturo Valls i   una cançó de Joaquín Sabina com  Banda Sonora Original. També a Con la boca cerrada surt Eduard Fernández.

Un dels curts destacats és  Absolutamente personal en el qual una dona arriba tard al seu lloc de treball , cosa que li  desencadena un infern.   El divertit  It girl narra en clau d’humor la història d’una dona que es  fa bloguera de moda per pagar el tractament mèdic del seu home.

epitafiosLa imatge és del curt Epitafios,  ópera prima de l ‘actriu María Ballesteros, amb  la firma de Fernando León de Aranoa, es  narra el retorn  d’ Adriana al seu poble, per  la mort  de la seva mare. Hi veurà els seus germans i junts han de pensar un epitafi.

One thought on “8 de març 2015”

Deixa un comentari