Malala rep el Premi Nobel de la Pau

Los-ganadores-del-Premio-Nobel_54421698024_51351706917_600_226Ahir va tenir lloc a l’Ajuntament d’Oslo l’acte de  lliurament dels dos premis d’enguany, a Kailash Satyarthi i Malala Yousafzai,  amb presència dels reis de Noruega i membres del Govern.

En una entrevista prèvia a la cerimònia concedida a la BBC Malala va afirmar que espera iniciar una carrera política i fins i tot aspira a ser primera ministra en el seu país un cop acabats els seus estudis al Regne Unit. “Vull servir el meu país i el meu somni és  que es converteixi en un país desenvolupat en el qual tots els nens tinguin accés a l’educació“. D’altra banda, l’activista ha expressat la seva decepció pel fet que els primers ministres de Pakistan i  Índia, Nawaz Sharif y Narendra Modi, respectivament, no vagin a  la gala de lliurament  del guardó. El comitè  del Nobel ha destacat  a través d’ un comunicat  la importància que una musulmana i un hindú, una paquistaní i  un indi, s’ hagin unit  en una lluita comuna  a favor de                         l’ educació i en contra de l’ extremisme. I justament els extremistes van tirotejar la noia. Ho podem llegir a:  A Pakistan els talibans tirotegen una noia que defensava el dret a estudiar

Recordem el discurs de Malala a l’ONU:  “Un nen, un professor, un llapis i un llibre poden canviar el món”

 

 

Deixa un comentari