L’11% de les adolescents catalanes en risc d’anorèxia o bulímia

stop anorèxiaAquesta afirmació l’ha feta avui en roda de premsa la directora de Promoció de la Salut de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia ( ACAB ), Cristina Carretero. Es calcula també que unes 28.000 ja pateixen aquests trastorns alimentaris. Alhora s’ha presentat la campanya ‘L’anorèxia no és culpa de ningú, que persegueix “eradicar” els mites al voltant d’aquesta malaltia, principalment el ran extès que ningú es cura definitivament, tenint en compte que més del 70% de les persones afectades la superen.

Carretero, que ha subratllat la importància que els mitjans i els publicistes s’impliquin en la lluita contra els trastorns alimentaris, que afecten en un 90% a dones. L’anorèxia és una de les malalties mentals més greus, però es pot curar, especialment si s’agafa a temps. Les dones en risc compleixen el requisit de  tenir baixa autoestima i inseguretat, unes patologies que acostumen a relacionar erròniament amb el seu aspecte físic i desencadena en un trastorn alimentari. 

Paral·lelament, la Taula de Diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària, coordinada per l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat, ha llançat el ‘Decàleg de bones pràctiques per a fomentar l’autoestima i la imatge corporal en els mitjans i la publicitat‘ amb l’objectiu de “que es deixi de bombardejar a les dones amb missatges de perfecció corporal”. S’ha insistit molt en la  importància de “protegir especialment als adolescents”, tenint en compte que el 60% de les menors de 18 anys admet haver realitzat alguna dieta restrictiva per reduir el seu pes.

Deixa un comentari