Premi al projecte “NOETSEGUEIXO” i mesures per a la prevenció de la violència masclista.

En el marc de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament de Barcelona ha premiat el projecte ‘#noetsegueixo’, conjunt d’eines transmèdia per a la prevenció de la violència 2.0′, del Centre Cultural de Dones Francesca Bonnemaison, El guardó  ha estat atorgat en un acte al Saló de Cent. Aquesta era la novena edició de Premi 25 de novembre.

L’edició d’enguany premia les iniciatives que tenen per objectiu l’atenció i la prevenció de la violència masclista en l’entorn digital i per mitjà de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).  Actualment  les noves tecnologies són usades per la majoria de la població i també  en aquest espai on es posa de manifest la violència masclista. Controlar compulsivament si l’altre persona ha llegit un missatge de WhatsApp o bé saber a tothora on es troba són dos exemples de males pràctiques.  Marta Vergonyós, directora de La Bonne,  ha recollit el premi i ha assenyalat: “Evidentment reconeixem els avantatges de les noves tecnologies pel que fa a les relacions, però cal que es facin servir com a eines amoroses i d’autoafirmació, i no de control, opressió i assetjament”. El projecte serà una realitat a inicis del 2015 i el contingut es podrà consultar en català i en anglès.  LA VANGUARDIA

D’altra banda el consistori de Barcelona engega aquesta setmana una campanya de comunicació per donar a conèixer els serveis municipals d’atenció per violència masclista: Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) o el Servei d’Atenció a Homes per a la promoció de relacions no violentes (SAH). L’objectiu és conscienciar els i les adolescents d’entre 12 i 17 anys sobre violència masclista i donar a conèixer els recursos que tenen a l’abast.

La Regidoria de Dona i Drets Civils té previst engegar, a través del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD), un recurs pedagògic adreçat a professionals de l’educació de joves entre 12 i 18 anys per tal de prevenir les violències de gènere a l’espai virtual, entre d’altres mesures.

Sobre el mal ús de les noves tecnologies i el control excessiu que alguns nois fan sobre les noies gràcies a elles, mirem el  curt DOBLE CHEK de Paco Caballero. 

Deixa un comentari