25 de novembre 2014. No més víctimes de violència masclista a casa nostra!

Avui més que mai hem de lamentar la mort de 46 dones arreu de l’Estat espanyol ( la policia ha trobat una nova víctima i la seva filla que, segons ha confessat el company,  van ser assassinades  aquest estiu) A Catalunya s’han registrat 14 homicidis , 6 de les dones mortes  havien interposat denúncia contra qui ha acabat amb la seva vida; la majoria eren de nacionalitat espanyola i 8   tenien entre 43 i 54 anys.  

Hem de pensar també en l’elevat nombre de menors que han quedat orfes a conseqüència d’aquesta xacra,  33 en el conjunt de l’Estat. 

A part de les dones  mortes, no oblidem tampoc les alarmants xifres que assoleixen altres tipus de violència fetes públiques  avui ( diari ARA): els Mossos ha rebut  10.995 denúncies i  4.756 homes han estat detinguts fins a l’octubre.   Cal sumar-hi  1.029 detencions més per,  suposadament,  haver trencat la condemna d’allunyament. Per tipologia de delicte, el 40% d’aquests casos corresponen a violència física -lesions lleus, greus i temptatives d’homicidi-; el 45%  per violència psicològica -amenaces, coaccions, vexacions i tracte degradant-;  un 2% per violència sexual  i un 13% per altres tipus de violència com lomissió dels deures familiars -impagament de prestacions-, danys i descobriment i revelació de secrets.  Aquest últim tipus  s’ha incrementat un 56,5%, (a causa de  l’ús d’Internet i de les xarxes socials, on es fa difusió d’imatges o informació compromesa i de caràcter confidencial entre la víctima i l’agressor). 

Pel que fa al perfil dels agressors, el 0,5% dels detinguts són menors d’edat; la resta estan compresos entre els 26 i els 45 anys;   la franja d’entre els 31 als 40 anys és la de major incidència, amb un 37% dels casos. De les 11.853 víctimes ateses pels mossos, el 4,2% són menors i el 75% es  concentren en la franja dels 22 als 45 anys i, dins d’aquesta, la major incidència es dóna entre dones de 31 a 40 anys ( 37%)

AVUI COM MAI CALDRIA QUE A TOTS ENS COLPÍS UN COP MÉS AQUEST VÍDEO.  ELS MODELS INAPROPIATS SEMPRE TROBEN IMITADORS: PAPÀS I MAMÀS.

Deixa un comentari