A l’Iran empresonen una noia per anar a veure un partit de voleibol masculí

Ghoncheh-Gavami-de-25-anos-en-_54417757465_51351706917_600_226La noia, de 25 anys i amb doble nacionalitat britànica i iraniana  no reconeguda per L’Iran, es diu GHONCHEH GHAVANI i fa 8 dies que està en vaga de fam a la presó d’Evin on va ser tancada el 30 de juny per haver assistit a un partit de voleibol masculí a l’estadi Azadi de Teheran en el context del Mundial de Voleibol. Les dones del país tenen prohibit anar a qualsevol mena de competició esportiva d’homes encara que estiguin acompanyades per marits, pares o germans. Ella és llicenciada en Dret a Londres i segons Amnistia Internacional, la versió oficial de la detenció de la noia nega que tingui res a veure amb les dones i l’esport ja que acusen Ghoncheh de “propaganda contra el règim”. El primer ministre britànic David Cameron ha intercedit  en va davant el president Hassan Rohani per la jove britanicoiraniana.   Per primera vegada en 19 dies la mare de la noia, britànica, va poder visitar la seva filla i s’ha sumat a la vaga de fam.

La Vanguardia ( 9 d’octubre)

Deixa un comentari