El Cercle d’Empresaris no vol contractar futures mare

Això ha afirmat Mónica Oriol, presidenta del Círculo de Empresarios (un lobi caracterizat pel seu  gran  liberalisme econòmic) Va assegurar ahir preferir com a empleada una «dona de més de 45 ays o de menys de 25, perquè si es queda embarassada enstrobem amb el problema». Les seves paraules van ser condemnades  de manera unànime – cosa poc habitual – pel Govren, l’ oposició, els sindicats i  diferents associacions d’empresàries i  executives. 

Oriol va assegurar  que per a una dona era fàcil aconseguir un  lloc de treball, però no ho era tant arribar a llocs de responsabilitat perquè per assolir-los cal ” més sacrifici” i menys lleis”.  El problema, segons ella,  és que no hi ha gaires dones disposades a assumir aquest esforç. «Quan li dius a una dona de 35 anys si vol tornar tard a la nit i viatjar constantment, la realitat és que no. Arribar a llocs directius no s’aconsegueix amb quotes o regulacions, sinó que la dona ha de saber que un lloc directiu demana sacrifici».  Per a  les que sí estiguin disposades a assumir- los per tal d’arribar a l’alta direcció, la millor opció és  “casar-se amb un funcionari o amb un home a qui li agradin molt els nens”.

Potser això és el que ella mateixa va fer i per això té 6 fills dels quals, per cert, en té cura una altra dona que treballa a casa seva.

Cal afegir que l’empresària , néta, filla i neboda d’empresaris, va entrar en el consell  d’ administració d’ una empresa per la quota femenina mínima que s’exigeix.

Deprés de les nombroses veus crítiques cap a la seva presidenta, en un comunicat,  el Cercle va donar suport a Oriol i va assegurar que havia estat  malinterpretada, ja que el seu objetiu  era cridar l’atenció sobre la «necessitat  d’eliminar les barreres existents a la contractació de dones». ¿¿¿???

 

Deixa un comentari